Dec 062009
 

Julig dinkellimpa

Julig dinkellimpa med russin

Julig dinkellimpa med russin


Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat, bara att röra ihop – detta kommer att bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga bröd!

5 dl dinkelsikt gärna stenmalet

2 dl grahamsmjöl

3 dl rågsikt

2.5 dl fyrkornskross

1 dl vetegroddar

1 tsk havssalt

4 tsk bikarbonat

1 dl russin

5 msk blandade brödkryddor

1 liter ekologisk filmjölk

0.5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 c.

Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.

Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.

Grädda ca 100 minuter.

Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Välj gärna stenmalet mjöl då det ger ett saftigare och godare bröd.

Detta är lätt mitt godaste fullkornsbrödsrecept. Passar perfekt nu till jul men skinka och senap på!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.