Nov 252009
 

Förta gången för mig i denna myllrande, sjudande och alltid vakna stad. Lätt jetlaggad med sömnbrist ger jag mig ut på stan. Kan inte vänta…Har en låååång lista med allt jag vill hinna med. Det börjar givetvis med B & H, ett mekka för foto och film fantaster. Det som inte finns i detta 3 våningsvaruhus av teknik med automatiska rullband för varorna i taket är inte värt att nämnas. Känns som tomtens julfabrik i Kalle Anka. Olof har nu botaniserat i dagarna 3 och hittat ytterligare en guldgruva, Adorama….I går fick det vara nog. Dags för beslut och shopping av ny kamera- och filmutrustning. Så nu kommer ni få se mycket nya fina produktioner inom kort.

Men nu till mina nöjen!! MATEN!

Började med att besöka Giorgio Delucas Giorgione på Spring Street i SoHO tillsammans med vår vän konstnären Peter Åström. Vilken fullträff. Verkar som NY har importerat de mest kreativa och kunniga människorna från respektive världsdelar när det kommer till maten. Har inte ens i Italien fått smaka på liknande vällagade anrättningar.

Til förrätt serverades – Fritto Misto med spröda calamares, Ceviche på skaldjur och den mest gudomliga mozarella med aubergine bakelse jag någonsin ätit.

Till varmrätt – Giorgiones risotto av Canaroli ris, parmesanost och pilgrimsmusslor samt en fiskgryta med mörk fond.

Den middagen ligger på min 10 i topp lista.

Reportage och film från restaurangen kommer inom kort! Det måste upplevas!

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  4 Responses to “Wow vilken stad! Framme i NY!”

 1. New York, New York; One hell of a town! Så glad ni tycker om min hemstaden. Alla vi här i sverige väntar att läsa mer…
  stor kram
  J.

  • Det kommer mera!!! Vi skall starta filma nu så då får du se allt IRL!!
   Idag salong hela dagen inför LA inspelningarna! Ny frisyr ….det var på tiden efter typ 10 år av Pamela Anderson barr!!!
   Stor kram från The big apple

 2. Det låter ju helt gudomligt gott, speciellt auberginbakelsen hehe. =)
  Jag har ett ställe du bara måste gå till om du vill smaka på en himmelsk efterrätt. Serendipity3 heter det. De serverar de mest fantastiska efterrätterna du kan tänka dig. SÅÅÅ GOTT.
  Men nu kanske du är i LA?.. Nästa gång då!

  • Ja det var en förrätt. Aubergine bakelse till efterrätt skulle nog inte ens jag välja ;-))
   Då skall jag prova ditt ställe nästa gång jag är i NY! Skriver in det på min lista!

   Tack för tipset!

   A

Sorry, the comment form is closed at this time.