Nov 082009
 
   Våra nya vegetariska snabbmat

Våra nya vegetariska snabbmat

Vilken succé det blev på kokpunkten i dag när vi lagade pitaburgare med sojastrimlor Chicken style. Publiken provsmakade och jag lagade! Vilket härligt mottagande. Alltid lite nervöst inför premiären av en ny produkt men jag är glad att vi tagit oss sådan tid och varit noggranna vid framtagningen. De är riktigt bra och mycket goda!! Tack Kung Markatta som bistått oss under hela processen.  Produkterna skall finnas i din mataffär i frysdisken. Hittar du dem inte kan du printa ut en bild på produkten och be din handlare ta hem dem till dig.

Här kommer receptet Dinkelpitabröd med sojastrimlor och myntayogurtsås alla fick provsmaka idag på mässan.

Pitabröd med soja strimlor Chicken Style

Pitabröd med soja strimlor Chicken Style

4 personer

Annas Dinkelpitabröd Ca 15 st ( alt köp färdiga pitabröd)

50g jäst

5 dl vatten

1 1⁄2 tsk salt

1⁄2 msk sirap

2 msk olja

ca 9 dl sikt och 2 dl fullkorn Dinkelmjöl

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, socker, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen). Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Ta upp den på mjölat bord, dela den i 20 delar och kavla ut till ca 1⁄2 cm tjocka kakor. Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.

1 paket Sojastrimlor Chicken Style

1 ask ruccola

1 ask korsbärstomater

Stek kycklingstrimlorna i smör eller olivolja. Häll på en gnutta Tamari eller soja sås. Salta och peppra.

Yogurtsås

2 dl turkisk yogurt
2 msk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk finhackad mynta
2 tsk honung
salt

Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå minst 30 minuter innan servering. Lägg ned alla ingredienser i pitabrödet. Servera!

För mer recept på de nya vegetariska produkterna gå in under receptsidan!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  4 Responses to “Supersuccé på Mässan – Provsmak av våra nya sojaprodukter – Recept på Pitabröd med Soja strimlor Chicken Style!”

  1. Tack Anna för din fantastiska kokbok! Har redan lagat det första receptet i den idag på jobbet. Gott! Skrev om det i min blogg. =)
    kram

    • Hej Linda,

      Vad glad jag blir att du gillar boken. jag är riktigt stolt över den! Hörde du att vi fick Måltidsakademins pris – Årets Måltidslitteratur ( finaste priset vi har i Sverige)
      Tack för att du sprider budskapet vidare på din blogg.
      Anna

  2. Hej Anna !
    Fortsätt med din energi att få oss alla att förstå hur viktigt det är med nyttig mat via dina lättlästa recept i kokboken, och Olofs vakra bilder.
    P.S. Du kommer aldrig att få svininfluensan såg jag.

    Bosse

    • Tack Bosse!
      Det var väldigt fina ord från dig!
      ja vi ber till gudarna att grishostan låter bli mig! Åker till NY och LA för nya inspelningar på måndag.

      Kram
      anna

Sorry, the comment form is closed at this time.