Okt 222009
 

Det är verkligen underbart att få avnjuta en god middag. Här kommer inspiration till en snabblagad och och hälsosam middag!

Det går på ett kick att laga. Har du dessutom en tryckkokare kan du koka quinoan i den. Det går på halva tiden. Kom ihåg att alltid koka quinoa i en god buljong, annars blir den såååå tråkig.

Snabb och lättlagad middag med lax

Snabblagad laxrätt som är fullständigt underbar

Sesampanerad lax med quinoasallad och spenat

1 spett med laxkuber
1 ägg
1 dl sesamfrö
olja

2 dl quinoa frön
4 dl vatten
1 msk lantbuljong
1 tsk gurkmeja
5 soltorkade tomater i olja
1 dl slätbladig persilja, hackad
1 msk citronsaft

Bladspenat, lätt fräst i olivolja och en vitlök.

Koka quinoa i vatten, buljong och gurkmeja ca 20 minuter.
Skär laxen i kuber och trä upp på ett spett. Vispa upp ägget och pensla laxspettet.
Häll upp sesamfrön i en tallrik och vänd runt laxen i fröna. Stek på medelhög värme i olivolja. Salta och peppra.
Blanda den kokta quinoan med soltorkade tomater, persilja och citronsaft. Servera med fräsch grönsallad och lättfräst bladspenat.

Vad vore livet utan god mat? Förfärligt enligt mig!

Smaklig måltid!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Sesampanerad lax med quinoasallad – Recept”

  1. Hej hej!
    Jag har hört att det skall finnas en olja som innehåller glukosamin, vilken olja är det isf??
    Och sen en fråga till, olivolja säger endel att man inte ska steka i för de blir en dålig olja, vad säger du om de??

    Ha de bra! =)

    // Steffie

    • Hej Steffie,

      Jag känner inte till vilken olja det kan vara. Glukosamin är en kroppsegen substans som bildas från glukos (en sockerart). Glukosamin behövs för att kroppen skall kunna bilda större molekyler som finns i bland annat ledvätska och brosk. Det brukar säljas i kapslar.
      Kallpressad olivolja innehåller omega 9 och är antiinflammatorisk. Olivolja är en mycket bra att äta varje dag. Välj en fin sort. Ja det är lite värmekänsligt. Men tricket är att när man steker i olivolja blandar man hälften riktigt smör och hälften olivolja då tål oljan högre temperaturer.

      Lycka till

      anna

Sorry, the comment form is closed at this time.