Okt 202009
 

Grattis Roland på ABT ! Här kommer en nyttig variant av tårta till dig och alla er som valt att tänka på er hälsa.

Levande föda tårta innebär att den inte är gräddad i ugn utan är helt obakad och full av vitaminer och mineraler och inget onyttigt. Det tar en liten stund att göra men det är värt varenda sekund. Den håller sig dessutom saftig och fin i kylskåpet flera dagar.

Levande föda tårta - Foto Thomas Engström

Baka din egen nyttiga tårta, läs receptet. Foto T.Engström

Recept Raw food Sommartårta

3 dl mandel (blötlagda ca: 24 H)

Honung

6 dl fikon

6 dl dadlar

1 dl kokos

3 äpplen

2 bananer

citron

1 krm vanilj

färsk frukt och bär för garnering

Ex jordgubbar, carambole, kiwi, äpple, blåbär och hallon

Levande grädde

Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung! Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter. Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.

Levande tårtbotten

6 dl fikon

6 dl dadlar

1 dl kokos

Den torkade frukten bör blötläggas över natten. Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos. Bred ut degen på ett tårtfat/form.

Levande fyllning

3 st äpplen

2 st bananer

1 krm äkta vanilj

kokos

½ citron

Mosa bananer. Riv äpplet på den grova sidan av järnet. Riv citronskalet. Blanda ihop allt. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal. Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten. Spritsa eller bred ut mandelgrädden.Skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.

Njut!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  8 Responses to “Nyttig raw food tårta på födelsedagen!”

  1. Smarrigt! Hoppas att Roland bakar redan i kväll.

  2. Hej Anna och Olof. Nu har jag varit hemma en vecka snart 2. För söker hålla kvar er underbara energi som jag fick av er. Följer era råd ang Kapha. Sötsuget har nästan försvunnit. Karin och Jaynie underbara tjejer. Alla är ni hjärtligen väkomna till mig kanske vi kan ordna fiskmatlagnkurs??? Jag hör av mig med mina resultat. Kramar i massor//Heidemarie

  3. Tack för receptet Anna! Få se hur många vi pallar med innan vi vill ha fler alternativ :)
    Grattis till äggen! Det måste ju betyda att Peo och Karin trivs.

    Ha det bra!

    Kram Jenny

  4. Åhhhh vad gott!!! Är tårtan svår att göra???

  5. Hej Anna.
    Jag är så förvirrad över denna LCHF-vågen/hysterin som kommit på sistone. Vad säger du om denna metod/livsstil? är den bra för oss människor som vill gå ner i vikt eller stanna i vikt? och kan man ha LCHF som livsstil en längre tid? Vad säger experten Anna Skipper? mycket intresserad över dina åsikter och synpunkter kring detta!!

    MVH MALIN

  6. Åh. Gott. Den ska jag ha på mig födelsedag. Är det vanlig riven kokos man ska ha i receptet?

  7. Nu är jag verkligen nyfiken på Annas Skipper reaktion på min variant av nyttig dessert. Hoppas att du har lust att titta på den, jag skulle bli oerhört glad även om jag får bara kritik.
    Hoppas på några förslag hur den här läckra desserten kan bli ännu nyttigare.
    Ingredienser: minst 90%choklad, ägg och grädde
    länk:
    http://marimilocakedesign.wordpress.com/2010/06/14/choklad-dessert-utan-socker/
    Tack i alla fall

Sorry, the comment form is closed at this time.