Okt 092009
 

Igår var det dags för veckans stora eldprov för deltagarna. De skulle nu omsatta allt de lärt sig i praktiken.

Vi startade med ett besök på marknaden där de själva fick handla råvaror till sina recept de senare skull laga i huset. De allra flesta fick med berömd godkänt. De doftade, jämförde kvalitet och fick tag på fina ingredienser.

WebGroup1Marknad1

Marknaden i Avsallar, Lisette och Revisorn går igenom råvarorna

WebGroup1Marknad2

Vanja 77 år och Agnes shoppar loss

Alla utom Bosse som körde en fusk variant av oliver till Caponatan. Han köpte redan urkärnade oliver med paprika fyllning för att slippa kärna ur den godare naturella varianten. Men det eller snarare de  fick han snabbt äta upp…själv…och kärna ut dubbelt så många istället!!

Middagen blev strålande och mycket god. Speciellt tack till André som kämpade med sin Coban sallad i perfekta små kuber under 2 timmar! Avnjöt middagen på terassen under en helt fantastisk stjärnhimmel och ett månljus som var hänförande under kvällen.

Här kommer lite av recepten vi avnjöt:

Coban – Turkisk bondsallad

6 gurkor små, 1 kg tomater, 10 st  grön söt peppar, 4 lökar färska eller gul, Nar (granatäpple dressing), 2 knippen bladpersilja

Finhacka alla ingredienser. Blanda och lägg upp på fat. Ringla över nar och olivolja. Salta och peppra.

Mynta yogurt

1 burk ekologisk naturell yogurt, 1 citron, saften av, 1 msk honung, 1 knippe mynta, finhackad, salt/peppar,  1 vitlöksklyfta

Blanda alla ingredienser och låt dra ca 1 timma i kylskåp innan servering.

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

1 kyckling urbenad och styckad i filéer, utbankade

1 ask soltorkade tomater, grovt hackade

1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad

1 kruka basilika

torkad dragon /torkad timjan

salt och peppar

vitt vin

citron, saften av

fransk senap

grädde

Fyll de utbankade kycklingfiléerna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form. Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron. Ringla över olivolja.

Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta. Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev lite vitt vin.

När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde. Rör om och låt gå ytterligare 5-10 minuter i ugnen.


Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Marknad, matlagning och en härlig middag på terassen”

  1. Ser fram emot all härlig mat man kommer att få i nästa vecka! Den här veckan har varit lite si och så på den fronten. Egna mat-och sömnklocka är väldigt lågmäld. Gräsänkelivet är överdrivet…

  2. ljuvlig smaker, rekommenderas…..
    Från en som redan varit i Turkiet.

  3. Hi,

    Thank you for the great quality of your blog, every time i come here, i’m amazed.

    [url=http://blackhattitude.luc-quoniam.fr]black hattitude[/url].

Sorry, the comment form is closed at this time.