Oct 062009
 

När min kollega och alltiallo Karin och gruppens personliga tränare Jaynie landade på Antalya flygplats med 130 kilo bagage blev de naturligtvis stoppade i tullen. Som vanligt är det massor av saker ( läs mat) som jag vill att de skall ta med sig ner. Parmesanostar, Maldonsalt, kalkonkabanoss mm mm var lite av det som fanns i bagaget…3 kartonger proteinpulver, böcker och annat smått och gott till  deltagarna fanns också med. Och där var det tvärstopp! Flickorna fick snällt lämna ifrån sig varorna i tullen trots idoga försök att få med sig sakerna.

Dagen därpå anlände deltagarna och Karin och Jaynie gjorde ett nytt försök på flygplatsen med tullkillen. Efter 3 timmar börjar killen vekna och frågar flickorna om de har sällskap…Karin fann sig snabbt ( hon har varit med förr om jag säger så) och sa att hon var gift. Jaynie däremot var inte lika snabb utan hon blev singeltjej varpå tullkillen snabbt replikerade med ” Do you think I am handsome?” ( en helt normal kommentar från en statsanställd tjänsteman…)

Därpå fick flickorna med sig 4 preparat av varje samt alla böcker….Det byttes telefonnummer  och flickorna åkte till hotellet med gruppen.

Döm om vår förvåning när tull turken nästa dag dök upp på hotellet, bokade in sig över natten och anslöt till middagen…..Jaynie var den som fick ta den största smällen…..! Hon var ju singel….!! Då dök nästa fantastiska förslag upp; För att få ut resterande prylar skulle lådorna fyllas med andra varor och vi skulle få våra proteintillskott mm…Är det inte osannolikt???

Idag tisdag skall vi se om utbytes tricket går hem. Vi väntar nu på ett samtal från tullturken när det är fritt fram. Antar att det är bäst att skicka Jaynie på detta uppdrag…..

To be continued….

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Detta kan bara hända i Turkiet……”

 1. Ja du Anna, detta kan bara hända i vårt underbara Turkiet, de förnekar sej aldrig. Lycka till Jaynie:)

 2. Anna, du skulle ju ta hand om min kompis Jayni inte få henne bortgift…….men å andra sidan så vill jag gärna till Turkiet igen.

 3. mera TULLHISTORIA…
  Med en övervikt på “endast” 5 kg på hemvägen -betalas skulle den.
  Oförstående falsk blondin som man är så gick det att pruta från 250kr till 100kr till och med på övervikten.
  Ja det kan bara hända i Turkiet.

  måväl/Monica

Sorry, the comment form is closed at this time.